GLASVEZEL

Omdat de vraag naar glasvezel van ondernemers toenam heeft Stibego het initiatief genomen en een vooronderzoek onder de ondernemers gehouden naar eventuele behoefte van glasvezel. Uit dit onderzoek bleek dat het haalbaar was mits het financieel haalbaar zou zijn. Voordelen zijn snel en betrouwbaar internet en voordelige telefonie, kassa-systemen e.d.

Middels een lening van de Rabobank en van de ondernemers zelf en een bijdrage van het Rabo-Fonds en met de toezegging van de gemeente Opsterland om alle lege bouwkavels van internet te voorzien is het gelukt. Er zijn op dit moment ongeveer 40 ondernemers actief aangesloten ( met nog 5 toezeggingen) en 23 percelen passief.

De kabel ligt op alle bedrijventerreinen en nieuwe deelnemers op deze terreinen zijn welkom. De aanlegkosten voor nieuwe ondernemers zit tussen de €1500,= en € 2500,= eenmalig. Afhankelijk van hoeveel er in 1 keer aangesloten kunnen worden. De bedrijven sluiten een verplicht contract met NDIX voor € 99,= per maand. NDIX betaald de stichting glasvezel € 50,= per maand terug.

Daarnaast moeten de bedrijven nog een contract sluiten met een provider naar keus( vanaf ongeveer € 30,= per maand ). Voor enkelen met tv aansluiting is Canal Digitaal een optie. Van de € 50,= per maand die de stichting glasvezel ontvangt betalen wij alle kosten, rente en aflossing. Na verloop van tijd als de aflossingen voldaan zijn zou dat bedrag lager kunnen. Bedrijven betalen dan ook minder.

Bedrijven die nog niet zijn aangesloten kunnen dat alsnog doen alsook bedrijven die glasvezel van elders halen en bij ons goedkoper uit zijn.

Aanmelden en info kan via glasvezel@stibego.nl of 06 53 54 85 08

Deel dit op: